Onze vertrouwde merken

Uw bootonderhoud specialist

Ruim 50 jaar ervaring

Met ruim 50 jaar ervaring kent Jan Korteland Watersport het klappen van de zweep. Hierdoor zijn wij in staat u op een juiste manier te adviseren als het gaat om degelijk en preventief onderhoud aan uw buitenboordmotor, boot en boottrailer.

Voor de juiste service hanteren we de gebruikelijke fabrieksintervallen en OEM onderdelen. Daarnaast zijn we als BOVAG aanhangwagenbedrijf gespecialiseerd in onderhoud en periodieke keuringen aan boottrailers.

Jan Korteland Watersport zorgt ervoor dat u altijd met een gerust hart het water op gaat voor een zorgeloos vaarseizoen! Wij adviseren u graag.

Afspraak maken

Services bootonderhoud

Wij staan altijd voor u klaar

Poetsen

Bij het poetsen beschermen we de romp tegen vuil en vocht om de levensduur zo lang mogelijk te houden. Poetsen is vooral een preventief middel om vuil, vocht en UV-straling niet de kans te geven de gelcoat aan te tasten. Advies is om dit meerdere keren per jaar te doen voor het beste resultaat.

Polijsten

Soms is poetsen niet genoeg om de glans terug te brengen en zal de boot gepolijst moeten worden alvorens deze gepoetst wordt.

Matteren

De overtreffende trap is matteren. Dit wordt toegepast als de gelcoat zwaar te lijden heeft gehad en hierdoor dof is uitgeslagen. Bij het matteringsproces wordt een minuscuul laagje gelcoat verwijderd en vervolgens de nieuwe laag die tevoorschijn is gekomen gepolijst en gepoetst voor een optimaal resultaat.

Bootkussens

De kussens in de boot worden vaak intensief gebruikt en knappen goed op van een juiste schoonmaakbeurt. Ook lopen we de drukkers na waarmee de kussens aan de boot gemonteerd worden.

Bevestigingspunten

Een boot heeft vele bevestigingspunten rondom. Denk hierbij aan kikkers, sleep- en trailerogen, railingen, windscherm, biminitop en noem maar op. Door gebruik en trillingen kunnen deze bevestigingspunten los komen te zitten. Door deze bevestigingspunten periodiek na te lopen kunnen vervelende situaties en schades voorkomen worden.

Antifouling

Veel boten die in het water liggen gedurende het vaarseizoen zijn voorzien van antifouling. Dit is een verfachtige laag die onder de waterlijn aangebracht wordt, zodat algen en schelpen niet hechten aan de romp. Advies is om deze laag jaarlijks te verversen.

Afspraak maken
Boot onderhoud Jan Korteland Watersport

Van verkoop tot afleveren

Volledig ontzorgd

De positie van de motor en de balans wordt aangepast naar de wensen van de klant. De montage van de accessoires gebeurt met oog voor detail en gebruiksgemak.

Juist bij snelvarende boten is het belangrijk dat de set-up in orde is. Daarom wordt er altijd uitvoerig getest of de boot presteert zoals gewenst en de juiste propeller gemonteerd wordt. Zo wordt een boot die écht lekker vaart gegarandeerd.

De aflevering is eveneens maatwerk en afgestemd op uw wensen. In alle gevallen wordt er ruim de tijd genomen om u rustig en ontspannen alles over uw boot te vertellen en uit te leggen. Zo gaat u volledig geïnformeerd en met een veilig gevoel het water op.