Onze vertrouwde merken

De voordelen

Jan Korteland Watersport in staat een geschikte aandrijving voor vrijwel elke boot te realiseren

Duurzaam

Geen geknoei met brandstoffen, geen olie en geen geur. En als de accu het begeeft zorgen wij ervoor dat deze netjes gerecycled wordt.

Gemakkelijk te bedienen

Een elektrische motor hoeft niet gestart te worden en ook warmdraaien is niet nodig. Gewoon de motor ‘aan’ zetten is genoeg. Doordat de motor een extreem laag toerental kan draaien is aanleggen gemakkelijk.

Onderhoudsarm

Doordat een elektrische motor een stuk minder slijtageonderdelen bevat is het onderhoud gemakkelijker en zodoende goedkoper dan bij een verbrandingsmotor.

Dealer

Dealer van Torqeedo, Mercury Avator en Waterworld. Met een weloverwogen keuze voor verschillende merken is Jan Korteland Watersport in staat een geschikte aandrijving voor vrijwel elke boot te realiseren.

Verbrandingsmotor vervangen

Misschien bevalt uw huidige boot u heel goed maar heeft u toch interesse in electrisch varen. Dan zijn wij in staat om uw verbrandingsmotor te vervangen voor een electrische aandrijving. Informeer naar de mogelijkheden!

Samenwerking met Torqeedo & Waterworld

Electrisch rijden zijn we allemaal inmiddels wel aan gewend en deze transitie wordt ook in de watersport steeds meer gemeengoed.

Waar in de autowereld de electrische auto als een apart model gepresenteerd wordt pakken wij dit bij Jan Korteland Watersport anders aan. Door al sinds jaar en dag met Torqeedo samen te werken kunnen we de benzinebuitenboordmotor eenvoudig vervangen voor een Torqeedo. Dit betekend dat vrijwel elke boot uit ons assortiment uitgevoerd kan worden met een electrische aandrijving van Torqeedo. Een andere (misschien nog wel mooiere) mogelijkheid is dat we van uw huidige boot de verbrandingsmotor vervangen voor een Torqeedo.

Door gebruik te maken van Lithium batterijen is het totale gewicht van de aandrijving vergelijkbaar met een verbrandingsmotor. Hierdoor wordt de balans van de boot niet verstoord en dat komt ten goede in de vaareigenschappen.

Elektrisch varen Jan Korteland Watersport

Hoog comfort

Naast Torqeedo werken we samen met Waterworld. Deze Waterworld motoren zijn electrische inboardmotoren waardoor we in staat zijn uw dieselsloep om te bouwen naar electrisch met gebruik van de aanwezige motorsteunen en schroefas.

Tot slot zorgen een stille aandrijving en gemakkelijke bediening zorgen voor een hoog comfort tijdens het varen. Laden kan simpel thuis via een 230V stopcontact of in de haven via de walstroom. Zo gaat u elke dag weer comfortabel met een volle accu op pad.