Het ontstaan van Oud Huijzer

De Oud Huijzer sloepen zijn ontstaan in de Ronde Venen in de provincie Utrecht. De boten zijn vernoemd naar het buurtschap Oudhuyzen in het Gagelgebied wat tussen Mijdrecht en Vinkeveen ligt. Oud Huijzer dankt zijn naam aan de houten huizen “Houthusen” die er vroeger stonden.

In 2000 is Boat Import Holland BV begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe generatie betaalbare kwalitatief hoogstaande producten, te weten de Oud Huijzer 440 en 500. Dankzij het grote succes is sinds 2004 de Oud Huijzer 560 met bun ontwikkeld. Wat tot op heden een groot succes is.

Al ruim 20 jaar behoort Oud Huijzer tot de absolute top in sloepenland en zijn de sloepen ook als occasion zeer gewild. Een Oud Huijzer sloep garandeert vele probleemloze en gezellige vaartochten.

Oud Huijzer tender

Het verschil tussen een sloep en een tender

Simpel gezegd is een sloep een open, langzaam varende boot. Een tender is een slankere, snel varende boot. De tender is enorm populair in Nederland. Veel sloepenbouwers gaan mee in de trend van tenders en noemen hun product een tendersloep. Een tendersloep kan ook langzaam varen.

Ultieme samenstelling
Voor boten, motoren en sturing
De beste monteurs
Die prijswinnende boten bouwen
Een proefvaart
Ga mee met de eerste proefvaart
Jaren ervaring
Meer dan 50 jaar ervaring

Ruim 50 jaar ervaring in de botenbranche

Jan Korteland Watersport heeft al ruim 50 jaar ervaring in de botenbranche. Dankzij onze ervaring kunnen wij u de juiste Oud Huijzer sloep of tender adviseren. We maken samen een gratis proefvaart, zodat u zelf het vaarcomfort van een Oud Huijzer boot kan ervaren.

U bent tevreden en gaat over tot aankoop? Gefeliciteerd! Wij gaan de boot volledig vaarklaar maken. In overleg kunnen wij de Oud Huijzer op de door u gewenste locatie afleveren. Uiteraard kunt u uw boot ook bij ons op locatie ophalen.

Bovendien kunt u altijd bij Jan Korteland Watersport terecht voor het onderhoud en service van een Oud Huijzer boot. Ook krijgt u altijd 3 maanden garantie!

Neem contact op
Oud Huijzer luxury

Hoogwaardige kwaliteit sloepen en tenders

De Oud Huijzer boten worden geheel met de hand gebouwd, volgens een traditionele methode. Voor de productie van de boten wordt gebruik gemaakt van de beste grondstoffen die te verkrijgen zijn.

De kussensets en buiskappen worden gemaakt van hoogwaardige, slijtvaste en waterbestendige Sunbrella-stoffen. Daarnaast heeft het polyether in de kussens een zeer hoog soortelijk gewicht. De kussens en buiskappen zijn beschikbaar in diverse kleuren.

Alle kabelaringen van de Oud Huijzer sloepen worden gefabriceerd door Touwfabriek Langman uit Nijkerk. Een kabelaring geeft een zeer chique uitstraling aan de sloep of tender.

Alle modellen worden door Oud Huijzer ontwikkeld en getest, wat borg staat voor de geweldige kwaliteit. Dankzij de stabiele waterligging van de Oud Huijzer sloep of tender ervaart u een comfortabele vaartocht. Oud Huijzer is al ruim 20 jaar een groot succes in sloepen en tenders!