Terug naar kennisoverzicht

Ronde 1 Wereldkampioenschap 2021

Eind juni was het zover, de eerste ronde van het WK. Voor 2021 is besloten om de WK races te verdelen in 3 weekenden van elk 2 races (één korte en één lange race) op verschillende plaatsen. Voor de eerste ronde was het de beurt aan de Italiaanse badplaats Rodi Garganico aan de Adriatische kust. Met bijna 40 graden terecht een plek waar je graag het water in duikt.

Wereldkampioenschap-powerboatrace-Jan-Korteland-Watersport

Na een geslaagde registratie en keuring was het tijd voor de eerste race. De lange race zou eerst plaatsvinden en door het ruwe water een heuse slijtageslag van 130km lang. Al in de eerste ronde brak de stuurkolom af waardoor Jan-Cees de rest van de race het stuur terug tegen het dashboard moest drukken om deze er niet uit te laten vallen.

Mede door dit euvel en het ruwe water is besloten op safe te spelen, geen verdere brokken te maken en de tweede plek veilig te stellen. Onze marge en goed navigeerwerk van Paul was voldoende om onbedreigd tweede te worden met de rem er iets op.

Voorheen werd de NHG-grens gebruikt om te bepalen wat een betaalbare koopwoning is. Omdat de inkomens dit jaar minder hard zijn gestegen dan de NHG-grens, wordt daar nu vanaf gezien en worden deze twee losgekoppeld.

Het kabinet hanteert de huidige grens (€355.000,-) voor regionale woondeals die eind dit jaar en begin volgend jaar worden vastgeld conform het programma Woningbouw. Tot en met 2030 wil het kabinet ruim 900.000 nieuwe woningen, realiseren, waarvan tweederde “betaalbaar”.

Volgens minister van Volkshuisvestign en Ruimtelijk Ordening Hugo de Jonge is het belangrijk dat veel kopers toegang houden tot een hypotheek met NHG, zeker gezien de huidige schaarste op de woningmarkt en de hoge huizenprijzen.

“Kopers lopen met de NHG minder financiële risico’s en betalen vaak een lagere hypotheekrente. Ook krijgen kopers hulp bij het financieren van het verduurzamen van hun huis. Door de forse verhoging van de NHG-grens krijgen meer huizenkopers financiële zekerheid”, aldus De Jonge.

Wereldkampioenschap-Jan-Korteland-Watersport
Terug naar kennisoverzicht