Terug naar kennisoverzicht

Tom Waes op bezoek

Dit voorjaar kregen een telefoontje vanuit België. Of we het leuk vonden om Tom Waes mee te nemen in onze raceboot?

Tom is in Nederland vooral bekend om zijn rol als Bob Lemmens in de hitserie ‘Undercover’ maar wij volgden Tom al sinds hij zijn waaghalzerij uitvoerde in het hilarische ‘Tomtesterom’. Later is Tom een reisprogramma gaan maken waar hij bewust niet-alledaagse reisbestemmingen uitkiest. ‘Reizen Waes’ is hierdoor een veelbekeken serie binnen de familie Korteland.

Tom-Waes-op-bezoek-bij-Jan-Korteland-Watersport

Door de coronapandemie kon het 2020 seizoen van Reizen Waes in eerste instantie niet doorgaan en werd als alternatief besloten het eigen geboorteland te verkennen. ‘Reizen Waes Vlaanderen’ was geboren en werd ondanks de korte voorbereiding het bestbekeken seizoen van de serie. Als vervolg hierop is het idee ontstaan om ‘Reizen Waes Nederland’ te lanceren en zo kwamen wij in beeld bij de redactie.

Na enkele gezellige onlinegesprekken werd het idee wat uitgebreid. Waar het idee begon met een rit in de raceboot hebben wij voorgesteld dit uit te breiden met een rustgevende tour langs de Kinderdijkse molens per sloep.

Powerboat-Korteland-Watersport

In alle vroegte voeren we met de Bernico FTX27 naar Rotterdam voor een warme ontmoeting en de eerste opnames. Vervolgens koersten we via verschillende filmstops naar Alblasserdam waar Restaurant Le Barrage een heerlijke lunch voor ons klaar had staan.

Na de lunch zijn we per Topcraft 605 Tender naar Kinderdijk vertrokken voor een prachtige tocht langs het werelderfgoed Kinderdijk. Een mooi contrast tussen de moderne tijd van een raceboot, varend door een gebied met een rijke geschiedenis een toonaangevende technologie en vervolgens de eeuwenoude molens, welke in hun tijd ook een innovatieve en moderne oplossing waren.

Tom-Waes-Jan-Korteland-Watersport

We kijken terug op een mooie dag en een fijne tijd met het bonte gezelschap van Tom en zijn crew. We zijn dankbaar en trots tegelijk dat we onze aangeboren voorliefde voor het water hebben mogen delen.

Bekijk hier de uitzending met Tom Waes:

https://www.npostart.nl/reizen-waes-nederland/07-11-2021/VPWON_1328956

Terug naar kennisoverzicht