Over ons Jan Korteland Watersport
Sinds 1972

Jan Korteland Watersport

Over ons

Bij Jan Korteland Watersport bent u aan het juiste adres voor de aanschaf en onderhoud van een boot. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van een boot die écht lekker vaart.

Het familiebedrijf bestaat 51 jaar. Een bedrijf met een rijke historie, gebouwd op de sterke en kundige schouders van een loyaal team en een trouwe klantenkring.

Wij zijn gevestigd in Ridderkerk-Rijsoord.

Contact opnemen

Ons team

Bekijk het ervaren en loyale team van Jan Korteland Watersport

Over ons Jan Korteland Watersport

Jan Korteland

Eigenaar
Over ons Jan Korteland Watersport

Ed

Onderhoudsmonteur
Over ons Jan Korteland Watersport

Dirk

Onderhoudsmonteur

Onze partners

Jan Korteland Watersport is trotse partner van Mercury en Yamaha!

Over ons Jan Korteland Watersport

Sinds 1972

Korteland 100% vaarplezier garantie

Ultieme samenstelling boot, motor en sturing
Afgesteld door monteurs die prijswinnende boten bouwen
Ga mee met de eerste proefvaart
Meer dan 50 jaar ervaring
Meer informatie

Kernwaarden

Jan Korteland Watersport. Een toonaangevend familiebedrijf sinds de oprichting in 1972

Ervaring

Met 51 jaar ervaring, de tweede generatie aan het roer en een loyaal personeelsbestand is Jan Korteland Watersport een onderneming die het klappen van de zweep kent.

Kennis

Of het nu gaat om service, reparatie, het ontzorgen van de klant of wereldkampioen zijn. Jan Korteland Watersport staat voor u klaar met een ongekende hoeveelheid kennis aan boord.

Loyaliteit

Bij Jan Korteland Watersport werken mensen met een passie voor watersport. Aanschaf van een boot of buitenboordmotor is bij ons geen eindstation, maar een warm welkom!

Kwaliteit

Met de juiste materialen en kennis kunnen we met het juiste (preventieve) onderhoud zorgen voor een zorgeloos vaarseizoen. Daar doen we bij Jan Korteland Watersport alles aan.

Ontzorgen

Het enige wat u hoeft te doen is in uw boot stappen en genieten van een prachtige tijd op het water. De rest? Dat regelen de vakmensen van Jan Korteland Watersport!

Over ons Jan Korteland Watersport

Korteland Racing

Powerboat racing team

Met een eigen powerboat racing team is Jan Korteland Watersport onderdeel van de wereldtop.

Onze passie en kennis stelt ons in staat om in verschillende klassen aan de top mee te draaien, maar ook als technische ondersteuning voor andere teams.

Onze ervaring in zowel waterskiracing als in offshore/endurance racing heeft geleid tot meerdere Europese titels en een wereldtitel.

Historie

Een toonaangevend familiebedrijf sinds de oprichting in 1972

Over ons Jan Korteland Watersport

1972

In 1972 heeft Jan Korteland ‘Servicestation Jan Korteland’ opgericht in Alblasserdam. Hier werd benzine verkocht en onderhoud uitgevoerd aan auto’s en buitenboordmotoren. Servicestation Jan Korteland breidde al snel uit naar handel in auto’s, boten en buitenboordmotoren. De naam werd veranderd in ‘Jan Korteland Auto-Bootservice’. De aangrenzende boerderij werd als showroom gebruikt en er werd een loods gebouwd die als werkplaats diende.

Over ons Jan Korteland Watersport

1999

In 1999 ontstond er een felle brand. Hierdoor is de loods verwoest. Gelukkig konden de boerderij en de winkel gespaard blijven, maar de schade en het verdriet was groot. Direct werd begonnen aan de wederopbouw. Met een frisse ruimte en nieuwe apparatuur was Jan Korteland Auto-Bootservice weer klaar voor de toekomst.

Over ons Jan Korteland Watersport

2013

Om meer structuur en duidelijkheid te scheppen zijn in 2013 de handelsnamen gesplitst in ‘Vakgarage Jan Korteland’ en ‘Jan Korteland Watersport’. Ruimtegebrek begon opnieuw een rol te spelen. Het team heeft de koppen bij elkaar gestoken voor een toekomstplan. De uitkomst daarvan was het afstoten van ‘Vakgarage Jan Korteland’. De volgende stap zou de zoektocht zijn naar een ruimere locatie.

Over ons Jan Korteland Watersport

2021

De nieuwe locatie werd na een lange zoektocht in 2021 gevonden in Rijsoord, een buurtschap van Ridderkerk. Hier werd de plek gevonden met voldoende binnen- en buitenruimte om het watersportbedrijf voort te zetten. Zo verhuisde Jan Korteland Watersport na 49 jaar van Alblasserdam naar Ridderkerk-Rijsoord. Inmiddels bestaat het familiebedrijf 51 jaar. Daar zijn we trots op.